Onze visie

Palliatieve zorg is een benadering die de levenskwaliteit verbetert van de zorgvrager (en haar of zijn betrokkenen) voor wie genezing niet meer mogelijk is en de levensverwachting beperkt is. Elke zorgverlener draagt verantwoordelijkheid voor de invulling van deze zorg door de preventie en aanpak van lichamelijk, psychologisch, sociaal en spiritueel lijden. De keuzes van de geïnformeerde zorgvrager, die een vertaling zijn van persoonlijke waarden en wensen, vormen het fundamentele uitgangspunt.

Nieuwsberichten

Palliatief Dagcentrum HeidehuisWelkom in het Heidehuis
Ons palliatief dagcentrum staat open voor mensen met een oncologische of andere ernstige levensbedreigende aandoening. Een dag in het Heidehuis is een adempauze voor iedereen die met ziek zijn te maken heeft.
Wij willen een huis zijn waar mensen elkaar ontmoeten en even tot rust komen. U kunt bij ons terecht voor uw lichamelijke, emotionele en spirituele noden.
Ons team bestaat uit een verpleegkundige, een psycholoog, een logopediste, vrijwilligers en een arts die dagelijks langs komt.

 

Een dag in het Heidehuis
Rond 10 uur verwachten we u en praten wat bij.
U kunt lezen, muziek beluisteren, tv kijken, rusten of deelnemen aan de activiteiten die we organiseren.
’s Middags drinken we een aperitief en eten we samen.
In de loop van de dag is er ook tijd voor verzorging, bijvoorbeeld voor het nemen van een (bubbel)bad, een massage of een andere zorg.
In ons dagcentrum kan veel, maar niets hoeft.
Om halfvijf ronden we de dag af.

Bekijk via deze link het filmpje over het dagcentrum.

Het Heidehuis praktisch 
Ons adres is
Fazantendreef 11
8200 Brugge Sint Michiels
050 40 61 55
dagcentrum@heidehuis.be


Het dagcentrum is elke werkdag open van 10-16.30 uur.

Bijdrage in de onkosten: € 17, verminderd met een tussenkomst van € 3,5 per dag van Kom op tegen Kanker. (Indien deze financiële bijdrage voor u moeilijk is, zoeken we naar een oplossing). Uw vervoer regelt u zelf. Als dit moeilijk gaat, zal ons team uw vervoer regelen. Hiervoor rekenen we een vergoeding aan.

Voor een aanvraag tot verblijf van een palliatieve bezoeker binnen het dagcentrum, kan u zich richten tot de vzw Heidehuis. Wil het aanmeldingsformulier Palliatief Dagcentrum zo volledig mogelijk invullen en via mail bezorgen aan dagcentrum@heidehuis.be.
Bij groen licht van onze arts nodigen wij u graag uit voor een kennismakingsgesprek in het Heidehuis


Het Heidehuis is een initiatief van Heidehuis vzw, gerealiseerd met de steun van Kom op tegen Kanker, in samenwerking met de regionale ziekenhuizen en thuiszorgdiensten.